Zoveel lekkers op mooiste plein van Nederland!
(sommige producenten kunt u ook online bestellen)
Kaasboerderij en Schilderijenhuis Heileuver
Dalmsholterdijk 17
8146PE Dalmsholte (Ommen)
De Melkbrouwerij
Wij bewerken de melk zo min mogelijk. Het enige wat we doen is de melk pasteuriseren
De volle yoghurt wordt gemaakt van de verse volle melk van onze koeien
Bij het karnen worden de vetbolletjes uit de melk geslagen; van die vetbolletjes wordt de echte boerenroomboter gemaakt.
Kefir is een gefermenteerde melkdrank die zijn oorsprong vindt in de Kaukasus.
De Melkbrouwerij
Doldermansweg 1
7434RD Lettele
Zuivel:
Ineke Stekelenburg
ineke@melkbrouwerij.nl
06 431 396 36
Welkom bij Holterman eitjes & geitjes, een kleine boerderij met kippen en geiten. Deze dieren worden op een zo natuurlijk mogelijke manier gehouden. Van de eieren en zuivel van deze dieren maak ik in hoofdzaak jakida, een zelfontwikkeld product dat met geen enkel ander product te vergelijken is. Jakida is gezond, smeerbaar en smaakt mild, zacht en romig. Daarnaast kweek ik eetbare bloemen, en ben ik in 2020 op experimentele basis begonnen met de verbouw van Yacon. Yacon is de Boliviaanse zonnewortel, waar onder andere jam met zeer weinig calorieën van gemaakt kan worden. Ook deze Yacon-jam verkoop ik. Verder verkoop ik kleinblijvende rododendrons en producten van geiten- en schapenboerderij De WolleSik.
Jan Holterman geitenkaas
Eekwielensweg 3
7448 PT Haarle
0548-548184
openluchtwinkel en bestellingen evt op afspraak
Onze missie is het Sallandse landschap teruggeven aan Salland!
Door een eerlijke prijs te betalen, kan de boer uiteindelijk met minder dieren boeren, maar met hetzelfde rendement. Dit draagt bij aan de reductie van CO2- en stikstof uitstoot. Dit geeft zowel de mens als ook het dier, maar uiteindelijke dus ook het landschap minder stress.
Zuivel van Salland
telefoon:06-48508413
TWENTE IS Machtig MOOI
Je struint er over zandwegen. Door heidevelden. Langs de Dinkel. Je kijkt je ogen uit in het coulisselandschap vol kenmerkende houtwallen. Neemt er alle tijd voor een kop koffie met krentenwegge. Zegt er ‘joa joa’ wanneer je eigenlijk ‘nee’ bedoelt. En je bent er altijd welkom… maar dan moet je wel achterom.
Vanuit dat kleine - maar oh zo mooie - stukje Oost-Nederland brengen wij je onze kaas. Kaas oet Twente. Van zes families met allen een eigen boerderij. Samen delen we de passie voor het vak en de trots voor onze unieke streek. Met de melk van onze koeien maken we de meest smaakvolle kazen. Of hoe wij ‘t liever zeggen: donders lekkere kees.
Al generaties lang grazen onze koeien in de Twentse weilanden. Van boeren hebben we dus al heel wat kaas gegeten. En als het aan ons ligt zijn we nog lang niet uitgemolken. Zo behouden we de schoonheid van onze regio. En laten we jou proeven van Twente. Ons machtig mooie Twente.Onze missie is het Sallandse landschap teruggeven aan Salland!
Door een eerlijke prijs te betalen, kan de boer uiteindelijk met minder dieren boeren, maar met hetzelfde rendement. Dit draagt bij aan de reductie van CO2- en stikstof uitstoot. Dit geeft zowel de mens als ook het dier, maar uiteindelijke dus ook het landschap minder stress.
Kaas oet Twente
telefoon:06-22370872
In Twello vind u dit mooie bedrijf.U eet wat het land op dat moment te bieden heeft en u zult ook nieuwe verrassende groenten ontdekken (recepten worden meegeleverd). Groente en Fruit alles onbespoten.
Zelfoogsttuinderij de Overkant
Meermuidenseweg,
7391 TE Twello
microgroenten uit Deventer.
Microgreens, microgroenten genaamd, zijn groenten die in een vroeg stadium geoogst worden en direct gebruikt kunnen worden voor consumptie. Dit is net nadat de zaadlobben zich hebben ontwikkeld. Ze worden wel vergeleken met de kiemgroente, het verschil is dat er bij groei van de kiemgroente geen licht aan te pas komt.
De microgroenten zijn smaakvol, voedzaam en super gezond en je herkent ze aan frisse kleuren.
De business is ontstaan vanuit de kookhobby en passie voor de natuur.
Nu zijn we zover gekomen de mensen om ons heen ook de kans te geven om een gezonder en bewuster leven te gaan leiden.”
Mooy Microgreens
Mooymicrogreens@ziggo.nl
Roy & Monique
Deventer
06-40822312
De Kruisbrink is een broeinest van Achterhoekpromotie en het streekproduct. “Wij willen iedereen kennis laten maken met de mooie Achterhoek en haar producten”.
De Kruisbrink, dat zijn wij, Dick en Jolanda Garritsen. Onze boerderij en boerderijwinkel draaien we samen met ons personeel.
De Kruisbrink
Kruisbrinkseweg 7
7227 DA Toldijk Gem. Bronckhorst
Tel: 0575-451361
Wilgers Aardappelen is een familiebedrijf gevestigd in Schalkhaar, iets ten noorden van Deventer. Het bedrijf wordt gerund door Leo en Rinie Wilgers en hun zoon Ton. Het bedrijf is gespecialiseerd in het telen van aardappelen. De familie heeft het doel om de lekkerste aardappelen te telen met respect voor het milieu en de mooie omgeving op landgoed Frieswijk.
Wilgers aardappelen
Waterdijk 1
7433 RC Schalkhaar
T: 0570 44 90 55
M: 06 103 13 803
Lenteland-boerderij Erve Kiekebos is een regeneratieve gemeenschapsboerderij in opstart. Aan de Breestraat in Empe zal de komende jaren een boerderij worden ontwikkeld waar mens én natuur de ruimte krijgen, en waar het goed boeren is!
Gemeenschapsboerderij Erve Kiekebos
Telefoon 06 23537616
info@ervekiekebos.nl
Healthy Impact is ontstaan uit een droom van jonge ondernemers Mark en Ellen. Healthy Impact staat voor een gezonde impact maken op de mens, voor jong en oud. Door een aanbod van verschillende producten zal de impact steeds groter worden. De producten moeten de volgende kernwaarden bevatten: geen zoetstoffen, enkel natuurlijke kleurstoffen, een gezonde toevoeging op de huidige levensstijl.
CrazyFruit is het eerste product in het assortiment van Healthy Impact. Ook zijn er nog meerdere producten in productontwikkeling. Deze artikelen zullen snel volgen in het assortiment
Healthy Impact
industrieweg 65-23,
7202 CA Zutphen
info@healthyimpact.nl
www.healthyimpact.nl
In Het Havenkwartier in Deventer vind u deze bijzondere koffiebrander. Ikigai Coffee stands for a generation that makes a difference.
We don't sell coffee, we sell a better world.
Join us!
Roastery | KoffieDok Café |
Scheepvaartstraat 6B
7411MB Deventer
info@ikigai.coffee
+31 6 109 269 92
wilt u direct iets bestellen kijk www.ikigai.coffee/shop/
Wij maken cider (vergist appelsap met alcohol) van 100% sap van fruit uit hoogstamboomgaarden met oude rassen. De IESSEL ciderij is gevestigd bij De Oorsprong, centrum voor ambachtelijke streekproducten, in Schalkhaar.
Iessel Cider
Bezoekadres (op afspraak):
De Oorsprong, Spanjaardsdijk 68b, 7433 PX Schalkhaar
Correspondentieadres:
Groenling 16, 7423 DE, Deventer
06 83504486
De brouwerij is gehuisvest op het erf van de eeuwenoude boerderij De Meulenhorst, Natuurgebied Eerder Achterbroek (tussen Ommen en Den Ham).
Speciaalbierbrouwerij De Pauw:
Bierbrouwerij De Pauw
Achterbroekweg 1
7731 PN OMMEN
06-11600165
email: info@pauwbier.nl
Vanaf september 1985 zijn Hans Peter en Miranda Korendijk eigenaar van slijterij ‘De Poort van Kleef’. Zij zijn begonnen aan de Rielerweg 70 en momenteel hebben zij een winkel in een groter pand aan de Rielerweg 37 en een filiaal aan de Boxbergerweg 15.
De naam slijterij De Poort van Kleef is een bekendheid in Deventer en omgeving. Iedereen die op zoek is naar een goede fles wijn, een smakelijke likeur, een speciaal bier of een fijn gestookte fles gedistilleerd heeft bij ons grote kans van slagen!
Op onze kraam vindt u Deventer wijn (wit en rood), Deventer bier (dubbel, tripel, wit en zwaar blond), Deventer koeklikeur en Rondje Deventer (koffielikeur).
Ook nemen we diverse wijnen van Château Lestrille mee, wit, rosé en rood. Deze wijnen uit de Bordeaux importeren wij zelf en zijn exclusief bij slijterij de Poort van Kleef verkrijgbaar. De wijngaarden van Lestrille liggen in de Entre-Deux-Mers. Oftewel ‘tussen twee zeeën’ omdat het gebied ligt tussen de twee bekende rivieren Dordogne en Garonne. De wijnen worden gemaakt door de eigenaresse en wijnmaakster van dit wijnhuis, Estelle Roumage
Poort van Kleef
Hoofdvestiging: Rielerweg 37, 7416 ZA Deventer
0570-624263
info@depoortvankleef.nl
Heerlijke Paling Of Zalm Op Ambachtelijke Wijze Gerookt!
Een visrokerij is geen alledaags gezicht op het Twentse platteland. Toch heeft Gerben Immink uit Notter de stap gemaakt en mag hij zich sinds een maand professioneel zalm- en palingroker noemen. Met zijn eigen Notterse paling en zalm rokerij timmert hij aan de weg om deze delicatesse ook in Overijssel aan de man te brengen.
De Notterse Paling & Zalm Rokerij
https://www.facebook.com/De-Notterse-Paling-Zalm-Rokerij-100680158828995/reviews/?ref=page_internal
Gerben Immink
Reetschotweg 3 te Wierden
In Bathmen bij Erik Stegink kunt u naast knuffelen met biggen ook genieten van het lekkerste vlees PiPaPorc is een unieke vleessoort van varkens gehouden in Piggy’s Palace.
– Gegarandeerd zonder antibiotica
– Vlees met beweging en structuur
– Uitstekende smaakbepalende rassen
– Smaakbeleving
– Aantoonbaar gezond vlees
– Meer omega- 3 en 6 vetzuren
– Varkens met een krulstaart
.
Piggy's Place
Bettinkdijk 7
7437 RA Bathmen
www.bigknuffelen.nl
erik@piggypalace.eu
0653509938
0573 22 13 46
Welkom in Loo-Bathmen! Wij zijn Coen en Lindy Stegeman.
Toen wij in 2014 deze boerderij kochten, hadden we het idee om dieren te gaan houden. Niet alleen om gras kort te houden maar ook geschikt voor een ander doel. Het bezig houden van schapen is naast onze andere bezigheden goed te combineren.
Naast het fokken en houden van schapen, zijn we begonnen met de verkoop van lamsvlees. Het bezig zijn met de dieren, omgaan met de natuur en het weer geeft ons voldoening.
We vinden het leuk als klanten een kijkje komen nemen bij ons op de boerderij. Zo kan iedereen zien waar zijn (h)eerlijk lamvlees vandaan komt.
Maatschap Stegeman
Coen & Lindy Stegeman
Veenweg 12
7437 SG Bathmen
06 18 16 43 33
Een deel van de melk van onze runderen verwerken we zelf (Suzette doet het)
Regelmatig laten we een Brandrood rund en/of een varken slachten om het biologisch geproduceerde vleesrechtstreeks aan de consument te verkopen. Om vlees (diepgevroren) te kopen
Klein Swormink
Assinksteeg 1
7434 PR Lettele
0570 541496
06 51199500
Het komt namelijk van wild uit de dicht beboste Veluwe. De dieren hebben in alle vrijheid lekker rond kunnen struinen in hun natuurlijke habitat. De wildburger wordt gemaakt van wildzwijn.
Wat dacht u van Whisky Smoked,Boar Burgers of Pulled boar Leo maakt het ter plekke voor u klaar.
Wilde burgers
www.wildeburgers.nl
leo@weys.nl
Leo-Erna
Danzigweg 2
7418 EN Deventer
06 29587392
Gerald Pen, met droge worst en shi-take paddestoelen.
GeWild verkoopt de beste producten van moeder natuur (wildproducten, drogeworst, etc.) Er liggen worsten bij Gewild, te kust en te keur. Met noten, kruidnagel, chorizo, venkel en andere smakelijke toevoegingen. Worst met truffels is het plan om te gaan maken. Het vlees komt niet alleen van scharrelvarkens uit de regio, maar ook van reeën en er ligt zelfs een worst gemaakt van zwijnenvlees.
Gewild
https://www.facebook.com/GeWilduitdestreek/
Gerald Pen Boswachter Lemelerberg
Lemele
Zachte koek met krokante buitenkant naar origineel recept van bakker "Frans Ruhof" uit de koekstad Deventer kent u onze revolution koek al? met een twist van Jonnie Boer
Vondelkoeken
Gijs Ruhof
wilt u nu al deze lekkere koek bestellen dat kan op:
Horeca koekjes nodig? info@vondelkoeken.nl
Oxer Brood
Oxerbrood is een initiatief om lekker brood te bakken op een eerlijke manier: met de hand, zonder toevoegingen. Gijs Zijlstra “Het is brood dat je doet denken aan je vakantie en waar je moeilijk van kan afblijven. In Deventer bakt Gijs onder de naam Oxerbrood.
Het deeg krijgt een lange rijs en wordt gebakken in een oven met een steenvloer.”
Oxerbrood
Gijs Zijlstra
0613078801
ST.Olafstraat 3
7418 CG Deventer
De Windlust is een korenmolen in de buurtschap Radewijk in de Nederlandse provincie Overijssel.
Zelfgemalen meel en bakmixen voor thuisbakkers.
Stichting Korenmolen Windlust
rondleidingen:rondleiding@korenmolen-windlust.nl
Radewijkerweg 19
7791 RJ Radewijk
In Deventer maakt Sabine haar eigen (h)eerlijke sambal. U kunt haar vinden op facebook Sabines keuken
Sabine,s Keuken
https://www.facebook.com/sabineskeukendeventer/about/?ref=page_internal
06 48517118
In Deventer wordt door Sebastiaan de enige echte (h)eerlijke mosterd gemaakt. Wist u dat er al 10 soorten zijn?
Deventer Stadsmosterd
Rielerweg 21
7416 ZA Deventer
Mobiel:06 13771161 of 06 53791158
deventerstadsmosterd@kpnmail.nl
De walnootolie en hazelnootolie van de Kleine Muyl is een koud geperste 100% pure olie. Er zitten dus geen andere oliën of toevoegingen in onze walnootolie en hazelnootolie
De Kleine Muyl
Walnootolie en Hazelnootolie Molen
Blankematerweg 2
7397 NT Nijbroek
06-33197024
www.kleinemuyl.nl/c-3872902/webshop/
ReggeVallei Jam&More
Onze jams worden op traditionele wijze met de hand gemaakt. Zonder onnatuurlijke toevoegingen, zodat je optimaal kunt genieten van een (h)eerlijk product.
ReggeVallei Jam&More
Arjan Bosboom
Hofsteestraat 26
7447 HT Hellendoorn
+31 622 671 241
Het Bloemlokaal
Kleinschalige bloemenboerderij in Lettele waar seizoensgebonden bloemen op een natuurvriendelijke wijze worden geteeld en gebonden. Daarnaast verkopen ze ook eetbare pompoenen
Het Bloemlokaal
Hanneke Miedema
Bathmenseweg 43
7434 PX Bathmen
+31 680101861
vanthuys pindakaas
Van peul tot PINDAKAAS
Je hebt pindakaas en je hebt VanThuys pindakaas. Pure pindakaas, zonder ellende! Jajaja…Chef… Dat weten we nu wel.
Maar hoe wordt die VanThuys pindakaas gemaakt?
De rauwe Argentijnse Runners liggen per 25 kilo klaar om geroosterd te worden. Droog geroosterd, zonder vetstoffen, voor een heerlijk hartige smaak.De droog geroosterde pinda’s worden gemalen tot een smeuïge en lobbige substantie. Eventuele kruidenmixen en smaakmakers worden door de nog lauwwarme substantie geroerd… Loopt het water u al in de mond?
van thuys pindakaas
Boy Bouwmeester
Chef pindakaas
Lochem
telefoon:0850605757
Zwolsche Aioli
“Éénmaal geproefd, dan wil je geen andere meer!”
Jeroen, als liefhebber van knoflooksaus, was zo’n 20 jaar geleden niet tevreden met het aanbod. Na onderzoek besloot hij het zelf te gaan maken. Hierdoor ontwikkelde hij een eigen recept, dat enorm aansloeg bij familie en vrienden. In de jaren is het steeds geüpgraded door Jeroen en fijne tips van bevriende chefkoks tot de ‘lekkerste’ en wat sinds een paar jaar dus echt staat! Vrienden vroegen erom als ze een feestje vierden. “Jeroen we hoeven geen cadeau hoor, maar we zouden het geweldig vinden als je een pot eigengemaakte knoflooksaus meeneemt!” Op den duur begon Jeroen voor elke gelegenheid de etiketten te tekenen en kreeg men een “persoonlijke” pot Aioli met stokbrood of een borrelpakket cadeau. Hij besloot er uiteindelijk ‘potjes van te gaan maken’.
De Keuken van Kneijber, een uit de hand gelopen hobby van Elly, heeft het recept overgenomen en draagt zorg voor de productie en het team achter Zwolsche Aioli.
Sinds dit jaar wordt de Lekkerste Zwolsche Aioli gemaakt in de professionele keuken van Bakselz&Borrelz in Zwolle. De Zwolsche Aioli met daarin, eigen geteelde moestuinknoflook en knoflook van lokale boerderij de Huppe vindt ondertussen zijn weg naar horecagelegenheden, delicatessen-, en streekwinkels in Zwolle en in de wijde omgeving.
‘Zwolsche Aioli, eindeloos en heerlijk te combineren!’
www.zwolsche-aioli.nl
De behoefte aan (h)eerlijke ambachtelijk gemaakte, lekkere producten, rechtstreeks van de bron groeit. De (h)eerlijke hanzemarkt wil deze ontwikkeling versterken door de laatste zaterdag van de maand een streekmarkt te organiseren.